Snup en lækker nat-sandwich
Begge sandwich tager højst et kvarter at lave og de er både lette at lave og spise. De indeholder friske og farverige ingredienser der giver et pift i de svære nattetimer. De lægger en god bund da brødet er groft, men er stadig frisk og ikke tung i maven. Begge sandwich er håndterbare og kan tages med på farten.
Sandwich med fiskefrikadelle
Rugbrødsboller med fiskefrikadelle, rødkål, agurk, remoulade, og lucernespirer. Hertil en appelsin.
Ingredienser
1 dl | Rødkål | |
3 skiver | Agurk | |
1 håndfuld | Lucernespirer eller bønnespirer | |
1 stk. | Rugklapper el. lign. | |
1 stk. | Remoulade | |
1 stk. | Fiskefrikadeller | |
1 stk. | Appelsin (Tilbehør) |
Fremgangsmåde
Grønsagerne skylles grundigt. Rødkålen snittes fint og agurken skæres i skiver. Alle ingredienser kombineres som illustreret på billedet. Det er en fordel at komme remouladen mellem fiskefrikadelle og agurk for at sandwichen ikke bliver snasket.
Energifordeling
Protein: 21,8E%
Fedt: 25,6E%
Kulhydrat: 52,6E%
Frikadelle-sandwich
Grovsandwich med frikadelle og salat. Hertil majskolbe og friske jordbær.
Ingredienser
2 stk. | Frikadeller | |
2 skiver | Grovsandwich | |
4-5 blade | Icebergsalat | |
4-5 skiver | Agurk | |
4 skiver | Tomat | |
1 tsk. | Mayonnaise | |
1 håndfuld | Jordbær (Tilbehør) | |
1/2 | Majskolbe (Tilbehør) |
Fremgangsmåde
Majsene koges 10 minutter og deles i passende stykker. Det grønne skylles. Agurk, tomat og frikadellerne skæres i skiver til at lægge i sandwichen. Et godt tip er at smøre mayonnaisen på salaten i stedet for på brødet – så undgår man en smattet sandwich. Tilbehøret til sandwichen kan varieres efter humør og årstid. Snup for eksempel et par gulerødder og et æble med i stedet.
Energifordeling
Protein: 18,1E%
Fedt: 38,5E%
Kulhydrat: 43,4E%
Opskrifterne er udarbejdet af: Louise Hansen, Louise Svendsen, Marianne Bruun Nielsen og Pia Feddersen. Stud.prof.bach. i ernæring og sundhed ved SUHR’S.