BAR Transport Logo
En Sund Nat på Skinner Logo

Sund Natmad

En del skiftearbejdere oplever på et eller andet tidspunkt problemer med maven. Det kan hænge sammen med uheldige kostvaner og at måltiderne spises uregelmæssigt. Skiftearbejde indvirker på dit stofskifte og belaster mave-tarmsystemet. Derfor er det vigtigt at spise rigtigt om natten.

De enkle råd er at spise tre sunde hovedmåltider hver dag på omtrent samme tidspunkter af døgnet. Du kan med fordel undlade at spise de sidste 3-4 timer før din hovedsøvn, men før hovedsøvnen tage et let morgenmåltid.

Når du arbejder på skæve tider af døgnet skal du være særlig opmærksom på at spise sundt og nærende. Måltider, der er for tunge, for søde eller for fede kan give dig store blodsukkerudsving og gøre dig sløv.

Da mange virksomheder holder kantinen lukket om natten, kan man vælge at opsætte en mikrobølgeovn, et køleskab og eventuelt en sandwichautomat til natmaden.

Hvornår og hvor meget, du skal spise, vil afhænge af, hvornår du arbejder i løbet af døgnet. Hvis du kun har få nattevagter, kan det være en god idé fortrinsvist at spise om dagen. Uanset hvad, vil det være en fordel for dig at sætte dine måltider i system.